logo

Covid Sonrası Değişen Dünya Düzeni ve Yeni İhracat Ortamı

Covid salgınının dünyayı etkisi altına aldıktan sonra kabul edilen pandemi dönemiyle birlikte ticarette tüm bildiklerimizi neredeyse unuttuk. Yepyeni kuralların, hiç karşılaşmadığımız engellerin stresi altında ihracatımızı ve ticaretimizi yönetmek durumunda kaldık.

Türkiye’de 2020 Eylül ayı itibarı ile uçak yolculuk rotalarının %74’ü hala kapalı. Açık olan yerlerin büyük çoğunluğunda 14 günlük karantina uygulaması hakim. Yani İstanbul’dan Özbekistan’a gidiyorsunuz, 14 gün devletin belirlediği otelde kalıp ,15. Gün test sonucunuz negatif ise ülke içinde serbest dolaşım hakkı elde ediyorsunuz. Yani 3 günlük iş seyahati için 18 gün otelde kalıyorsunuz.

Bundan 7 ay önce birisi size bunları anlatsa fazla film seyrettiğini söylemez miydiniz ? İşte şimdi bu kabus senaryosu altında ihracatı nasıl gerçekleştireceğiz ?

Fuarların yapılamadığı, İş forumlarının gerçekleşemediği , İş seyahatlerinin neredeyse 0 noktasında olduğu bir dünyada Türkiye ihracat rotasında nasıl hareket edecek ?

Image

Ülkemizin çok büyük ihracatçılarının , güçlü markalarının bile ihracat yaparken çok zorlandığı bir dönemde, kobiler , yeni ihracata başlamış olanlar, markasını dünya pazarlarına yeni yeni açmaya çalışan küçük şirketler, aracılar sayesinde Afrika’ya, Orta Doğu’ya ihracat yapan küçük üreticiler şimdi ne yapacak? Hangi platformlarda Afrika’dan yeni müşteri arayıp, nerede Afrika’dan potansiyel ithalatçılara ürünlerinin sunumlarını yapacaklar ?

İşte tam bu noktada Afrika İhracat ve Ticaret Ofisleri projesi yepyeni bir ihracat dilini lügata kazandırıyor. Nedir bu Bosphorus Trade Centers, Afrika İhracat ve Ticaret Ofisleri Projesi ?

Bosphorus Trade Centers Nedir ?

Toplamda 1,25 milyar insanın yaşadığı Afrika nüfusunun %40’ının bulunduğu 9 farklı ülkede açtığımız ofislere Bosphorus Trade Centers, Afrika İhracat ve Ticaret Ofisleri ismini koyduk.

Hangi Ülkelerdeyiz ?

Sahra Altı Afrika Ülkelerini merkeze alan bir anlayışla ihracatçımıza yeni pazarlar kazandırmayı ilke edindik. Bunun için Afrika’da 2 ayaklı bir strateji kurduk, bu strateji:

  • Stratejik Olarak Türkiye’nin Sahra Altı Afrika’da en fazla ihracat yaptığı ve yüksek ticaret potansiyeli olan ülkeler.
  • Afrika’da gelişen ama şu an için bakir sayılan , ticaret potansiyeli yüksek ve gelecek vaad eden ülkeler.

Afrika İhracat ve Ticaret Ofisleri Nasıl Çalışır ve Ne Sağlar?

  • Bosphorus Trade Centers, Afrika Ticaret Ofisleri projesi üyeli sistemi ile çalışır.
  • Üyeler 1 yıl boyunca kesintisiz hizmet alır.
  • Üyelerin önce ürünleri ile ilgili eğitim alınır, sektör, müşteri analizi ve strateji belirlenir
  • Üye olunan ülkelerde potansiyel müşteriler tespit edilir.
  • Potansiyel müşteriler tek tek ofislerdeki yerel personelimiz tarafından aranılır ve bilgi maili gönderilir. Randevu talep edilir.
  • Randevulu / Randevusuz haftalık olarak Afrika’da ticari ziyaret rotaları planlanır ve potansiyel firmalar ziyaret edilir.
  • Afrikalı ithalatçılar, potansiyel müşterilerle yapılan görüşmelerde, ortaya çıkan sıcak bir görüşmede Türkiye’den sisteme katılan üretici firma online olarak o görüşmeye davet edilir. Böylece müşterisini kendi gözleri ile görür ve isterse online olarak ürününü müşterisine kendisi sunar.
  • Yapılan aramalar, e-mail gönderimi, online reklamlar, birebir ziyaretler ve toplantılar haftalık olarak Türkiye’den sisteme katılan üretici firmaya sunulur. Böylece Türk üreticisi , afrika’da kendi sektöründeki ithalatçı firmaların datasını hafta hafta toplamış olur. Bu durum bir aracılık faaliyeti gibi müşterilerin ,ürünün gideceği son noktanın saklanmasının önüne geçer. Bosphorus Trade Centers şeffaflık ilkesiyle üreticilere hizmet verir.
  • Satılan ürünlerin takibi, nakliye operasyonları, müşteri şikayet ve yorumlarının takibi, müşterilerin ilgili pazarda yalnız kalmadıkları, sürekli ziyaretlerle desteklenerek markanın kuvvetlendirildiği bir yapı Bosphorus Trade Centers, Afrika İhracat ve Ticaret Merkezleri’nin müşterilerine sağladığı önemli avantajlardandır.
  • Bosphorus Trade Centers, 1 yıllık hizmet verdiğinden, müşterileri sürekli ziyaret etme şansına sahada sahip olduğundan, müşteriye güven verecek bir yapı kurduğundan Afrika’ya kolay ihracatın önünü açmış olur. Üreticiler Afrika’ya kolay ihracat yapabilecekleri bir yapıya kavuşmuş olur.

Afrika ülkelerine ticaret yapmak isteyen üretici firmalar, Bosphorus Trade Centers , Afrika İhracat ve Ticaret Merkezleri projesi ile ihracatta süreklilik ilkesiyle çalışan sistemin bir parçası olabilir ve Afrika’ya en hızlı, en kolay ve en uygun koşullarda ihracat yapma yolunu seçebilirler.

Bosphorus Trade Centers geliştirdiği ekonomik seçeneklerle Türk Üreticisine Afrika’da 1 yıllık bir hizmeti belki 3 günlük bir fuar için talep edilen bir maliyetle sunuyor. Üreticilerin Afrika’ya gitmeden, otel ve uçak masraflarını, araç ve tercümanlık hizmeti kiralama bedellerinden ve en önemlisi zamandan tasarruf sağlayarak Afrika’ya en kolay ihracat yöntemini seçmesinin önünü açıyor.

Sizde Afrika İhracat ve Ticaret Ofisleri Sistemine Katılın, Afrika’ya ihracat yapmak isteyen firmaların en kolay ihracat çözümünde yerinizi alın.